Valentine's Day


Obiceiurile de Sf. Valentin


Simbolurile Sfantului Valentin

 

 

Claudiu
va ureaza
Happy Valentine's Day!

Sarbatoarea Sfantului Valentin

Heart for Valentine Ziua Indragostitilor sau Valentine's Day se sarbatoreste in culturile occidentale pe data de 14 februarie.

 

Legenda Sfantului Valentin

Legenda povesteste de imaparul roman Claudiu al II-lea, un luptator indarjit care si-a dorit o armata puternica. Bazandu-se pe observatia ca soldatii care nu aveau familie luptau mai bine in razboi, a interzis soldatilor romani sa se casatoreasca.

Preotul Valentin, convins fiind ca dragostea nu tine cont de razboi sau pace, de lege sau persecutie casatorea cuplurile de indragostiti in secret, in locuri in care credea ca impartul Claudiu nu-l va gasi.

Cu toate acestea, protul a fost gasit si adus in fata imparatului. Legenda spune ca lui Claudiu i-a placut de Valentin si considerandu-l un om intelept, l-a incurajat sa renunte la crestinism si sa devina soldat roman. Preotul insa a renuntat, astfel fiind intemnitat si condamnat la moarte. El a fost ucis in anul 269 sau 270 in data de 14 februarie.

 

Adu-ti aminte de Valentin al tau

Se povesteste ca in perioada cat a fost intemnitat, Valentin a trimis scrisori catre prietenii sai si le-a semnat:
Adu-ti aminte de Valentin al tau!

 

Legenda sau realitate?

Cu toate ca nu exista dovezi care sa arate ca aceasta poveste este adevarata, ziua de 14 februarie este sarbatorita in cinstea lui Valentin.

Aici urmeaza un cod de la google.